David Paetkau

Poniżej znajdują się filmy i seriale powiązane z tagiem: David Paetkau

Ocena: 25 I'll Always Know What You Did Last Summer (Koszmar kolejnego lata)

"I'll Always Know What You Did Last Summer" to trzecia część franczyzy "I Know What You Did Last Summer" będąca jednocześnie standalone sequelem, czyli takim który jest luźno tylko powiązany z fabułą poprzednich części. W obsadzie próżno szukać aktorów grających w poprzednich częściach. Akcja filmu ma miejsce w fikcyjnej miejscowości Broken Ridge w Colorado, gdzie grupa młodych ludzi podczas święta z okazji 4 lipca urządza pranka. Jeden z nich przebiera się za "Fishermana" i próbuje nastraszyć uczestników festynu. W wyniku tej akcji ginie przypadkowo jedna osoba, a organizatorzy "pranka" przyrzekają, że nikomu nie powiedzą o tym, że to ich głupia zabawa doprowadziła do śmierci. Rok później, zamieszane w incydent osoby zaczynają dostawać pogróżki.

Film obejrzałem tylko po to, by skompletować całą "serię". Miałem świadomość, że "I'll Always Know What You Did Last Summer" to bardzo słaby film (3.4/10 w IMDb, 0% pozytywnych opinii w Rotten Tomatoes), ale rzeczywistość przebiła moje przypuszczenia. Ten horror z 2006 roku oparty jest co prawda na podobnym schemacie co inne części, jednak groteskowa fabuła, fatalna gra aktorska i elementy "supernatural" (sił nadprzyrodzonych) wplecione do tego slashera powodują, że całość wypada po prostu fatalnie. Warto od tej produkcji trzymać się z daleka.

Ocena Civil.pl: 25%

W sumie: 1 filmów/seriali