Max Beesley

Poniżej znajdują się filmy i seriale powiązane z tagiem: Max Beesley

Ocena: 55 Tom Clancy's Jack Ryan: Ghost War (Jack Ryan - Wojna duchów)

Jack Ryan powraca po raz kolejny na Amazona, tym razem jednak jako pełnometrażowy film a nie kolejny sezon serialu. Jack Ryan (John Krasinski) po raz kolejny zostaje wciągnięty w świat, z którego próbował się wydostać. Międzynarodowa operacja ujawnia spisek, który działa szybciej, niż służby są w stanie reagować, a przeciwnik zna każdy ruch CIA. Ryan łączy siły z Mikiem Novemberem (Michael Kelly) oraz Jamesem Greerem (Wendell Pierce), a do ich zespołu dołącza agentka MI6 Emma Marlowe (Sienna Miller). Antagonistą w filmie jest były agent MI6 Liam Crown (Max Beesley).

Produkcja zadebiutowała na Amazonie 20 maja 2026 i zebrała raczej słabe oceny od widzów na IMDb (5.7/10) w stosunku do serialu (obecnie 8.0/10). W mojej opinii ocena ta dobrze oddaje mój odbiór tego filmu, który także nie jest pozytywny. "Ghost War" wygląda jak próba upchnięcia całego sezonu serialu w jednym filmie. Tempo jest wysokie, ale kosztem dramaturgii — dużo akcji, mało przestrzeni na budowanie napięcia. Krasinski nadal jest solidny, Kelly i Pierce trzymają poziom, a Sienna Miller wypada najlepiej, bo jej postać wnosi najwięcej energii i świeżości (choć miejscami jest nieco przerysowana). Całość stara się naśladować filmy akcji z najwyższej półki, ale wypada to dosyć nieudolnie (zbyt efekciarsko). Wspomniane już szybkie tempo wnosi natomiast zbyt dużo chaosu, na czym bardzo traci cała linia fabularna. Podsumowując: serialu na film nie sprawdziła się w tym wypadku.

Ocena Civil.pl: 55%

W sumie: 1 filmów/seriali